Genel Araştırma Projeleri - C

Genel Araştırma Projeleri - C

Kapsam: Sakarya Üniversitesi öğretim üyelerinin ve doktora ya da sanatta yeterlik, tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık eğitimini tamamlamış akademisyenlerin yürüttüğü ve araştırma alanı kısıtlaması olmayan genel bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetlerini içeren projelerdir.

Başvuru Ön Koşulu: Sakarya Üniversitesi öğretim üyelerinin/elemanlarının kişisel veya disiplinler arası bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetlerini içeren projelerdir. Bu projelere kurumumuzda tam zamanlı öğretim üyesi pozisyonunda çalışan Dr. Öğretim Üyeleri, Doçent ve Profesör kadrolarındaki öğretim üyeleri başvurabilirler. Bu kapsamda projelerin değerlendirmesinde proje yürütücüsünün 2021-2022 yılları içinde Ar-Ge niteliğinde ulusal veya uluslararası fonlarca desteklenmiş ve yürütücülüğünü yaptığı bir projesinin olması gerekmektedir.

Proje Süresi: Maksimum 24 ay

Destek Limitleri: Genel Araştırma Projeleri C için destek üst limiti dış kaynaklı proje toplam bütçesinin %30'u kadardır. Bu projeler kapsamında Yüksek Lisans ve Doktora Bursiyeri çalıştırılabilir. Yüksek Lisans Bursiyerleri için aylık burs miktarı üst limiti net 2.300 TL/ay Doktora Bursiyerleri için aylık burs miktarı üst limiti net 3.500 TL/ay’dır. Bütünleşik doktora programı kayıtlı öğrenciler doktora yeterlilik sınavı öncesinde Yüksek Lisans Bursiyeri, sonrasında ise Doktora Bursiyeri gibi değerlendirilir. Bursiyer ücretleri ve makine teçhizat miktarı proje bütçesinin yarısından fazla olamaz.

!!!Bu kapsamda proje üst limitleri belirlenirken ulusal veya uluslararası fonlarca desteklenmiş projenin toplam bütçesi dikkate alınır ve toplam bütçenin  azami yüzde 30’unu geçmeyecek şekilde proje bütçesi oluşturulabilir.

Not: Hazırlanan projenin özgün olması ve etik ihlale neden olacak benzerlikler göstermemesi gerekmektedir. Bu hususta tüm sorumluluk proje yürütücüsündedir. Komisyon üyeleri gerekli gördüğü takdirde projelerin değerlendirmesinde hakem görüşlerini dikkate alarak karar verebilir.

* Yurtiçi seyahat kullanımında yolluk-yevmiye, katılım ücreti ve seyahat giderleri için tek seferde 2.000 TL ve proje süresince en fazla 2 sefer kullanılabilir. Yurt dışı seyahat kullanımında yolluk-yevmiye, katılım ücreti ve seyahat giderleri için Avrupa Birliği dışında kalan Bosna Hersek, Kosova, Makedonya, Sırbistan, Karadağ gibi balkan ülkeleri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Moğolistan gibi orta Asya ülkeleri için kullanılabilecek üst limit 5.000 TL’dir. Avrupa Birliği ülkeleri ve  ABD, Kanada, Japonya, Güney Kore vb. deniz aşırı ülkeler için 10.000 TL kullanım ile sınırlandırılmıştır.

 

Bilgi için: 

Sümeyye Erol - 0264 295 7418

 

Başvuru Belgeleri için; https://bapk.sakarya.edu.tr/tr/icerik/15647/73948/proje-basvuru-formlari

Online Başvuru Sayfası için; http://bapk.sabis.sakarya.edu.tr

Fotoğraflar