Lisansüstü Tez Projeleri (LÜTEP)

Lisansüstü Tez Projeleri (LÜTEP)

Kapsam: Sakarya Üniversitesi öğrencilerinin yüksek lisans, doktora, tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık tezlerini kapsayan, danışman öğretim üyesinin yürütücülüğünde gerçekleştirilen tez projeleridir.

Başvuru: Proje Başvurusu tez konusunun lisansüstü çalışmanın yürütüldüğü enstitünün/fakültenin yetkili kurullarınca onaylanmasından sonra gerçekleştirilir. Bu kapsamda yalnızca, normal eğitim-öğretim süresi içerisinde bulunan lisansüstü tez çalışmaları için destek sağlanır. Proje başvurusu lisansüstü tez danışmanlığını gerçekleştirilen öğretim üyesi tarafından SABİS-BAP sistemi kullanılarak gerçekleştirilir. Proje başvurularının değerlendirmeye alınabilmesi için yüksek lisans tezleri için öğrencilik haklarından faydalanma süresinin tamamlanmasına en az 6 ay, doktora için en az 12 ay kalmış olması gerekir.

Proje Ekibi: Proje yürütücüsü lisansüstü tez öğrencisinin danışmanlığını yapan öğretim üyesidir, ilgili lisansüstü öğrenci araştırmacı olarak görev almaktadır. Öğrencinin tez çalışmaları kapsamında mevcut ortak danışman projeye araştırmacı olarak eklenebilir. Ayrıca proje yürütücüsü gerekli görürse ilgili tez öğrencisinin çalışmalarına destek sağlayacak bir Araştırma Görevlisini projede araştırmacı olarak görev verebilir.

Proje çalışması tamamlandığında sonuç raporu olarak, tezin jüri tarafından onaylanan “PDF” formatındaki bir nüshası ve tezin başarılı bulunarak tamamlandığına dair ilgili enstitü veya fakülteden alınmış bir belge SABİS-BAP sistemi aracılığı ile BAP Koordinasyon Birimi’ne sunulur. Çalışmanın BAP Koordinasyon Birimi tarafından desteklendiğine dair bir ibareye yer verilmeyen tezler değerlendirmeye alınmaz. Lisansüstü Tez Projeleri için verilen süreler, yetkili birimler tarafından tezler için verilen yasal ek süreleri kapsayacak şekilde uzatılabilir. Ancak lisansüstü tez projeleri için sağlanacak mali destekler, ilgili lisansüstü eğitim ve öğretim mevzuatında belirlenen normal öğrenim süreleri ile sınırlıdır. Proje süresi tez çalışmasından önce dolan projeler için Sonuç Raporu hazırlanması zorunludur. TEZ desteği kapsamında projenin sonlanmasında sonra tamamlanan doktora ve yüksek lisans tezlerinin EYK kararlarının BAP koordinasyon birimine sunulması gerekmektedir.

Projelerin İptal Edilmesi ve Yaptırımlar: Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliğine göre ilgili öğrencinin öğrenciliğinin sonlandırılması veya öğrencinin başarısızlığı nedeniyle proje çalışmasının tamamlanmaması durumunda, Proje Yürütücüsünün gerekçeli talebi üzerine bu türdeki projeler BAP Komisyonu tarafından iptal edilebilir.

Bu tür durumlarda Proje Yürütücüleri, dilekçelerine ek olarak, tez çalışmasının yapıldığı ilgili enstitüden/fakülteden alacağı öğrencinin başarısızlık durumunu belirten yazıyı da BAP Koordinasyon Birimine sunmak zorundadır. Projenin iptal edilmesi durumunda proje bütçesinden alınan makine teçhizat ve demirbaşlar, diğer araştırmalarda kullanılmak üzere BAP Koordinasyon Birimi tarafından başka bir Proje Yürütücüsüne veya çalışmanın yürütüldüğü bölüm/anabilim dalı başkanlığına teslim edilir. Başarısızlıkları nedeniyle projenin iptal edilmesine neden olan lisansüstü öğrenim öğrencileri, süresiz olarak BAP Birimi lisansüstü tez projesi desteklerinden faydalandırılmazlar.

Destek Limitleri: Yüksek Lisans TEZ Projeleri için destek limiti 25.000 TL’dir. Doktora Tez Projeleri için destek limiti 35.000 TL’dir Bu projeler kapsamında Yüksek Lisans ve Doktora Bursiyeri desteklenmez. Makine teçhizat miktarı proje bütçesinin yarısından fazla olamaz.

* Yurtiçi seyahat kullanımında yolluk-yevmiye, katılım ücreti ve seyahat giderleri için tek seferde 2.000 TL ve proje süresince en fazla 2 sefer kullanılabilir. Yurt dışı seyahat kullanımında yolluk-yevmiye, katılım ücreti ve seyahat giderleri için Avrupa Birliği dışında kalan Bosna Hersek, Kosova, Makedonya, Sırbistan, Karadağ gibi balkan ülkeleri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Moğolistan gibi orta Asya ülkeleri için kullanılabilecek üst limit 5.000 TL’dir. Avrupa Birliği ülkeleri ve  ABD, Kanada, Japonya, Güney Kore vb. deniz aşırı ülkeler için 10.000 TL kullanım ile sınırlandırılmıştır.

  • Lisansüstü tez çalışmaları kapsamında yapılan projelerde aşağıdaki koşullar aranır;
    • Başvuru sahibinin Yüksek lisans, Doktora, Tıpta veya Diş Hekimliğinde Uzmanlık öğrenimine devam ediyor olması, öğrencilik haklarından yararlandığını belgelemesi ve enstitü kararıyla tez öneri formunun kabul edilmiş olması gereklidir.
    • Projelerin yürütücüsü tez danışmanıdır.
    • Yüksek Lisans tezleri için öğrencilik haklarından faydalanma süresinin tamamlanmasına en az 6 ay, Doktora için 12 ay kalmış olmalıdır.
    • Bir danışman, ilgili enstitü veya birimlerin yetkili organları tarafından kabul edilmiş aynı anda en fazla 2 (iki) Lisansüstü Tez Projesi (Yüksek Lisans/Doktora) başvurusunda bulunabilir.
    • Daha önce aynı konuda SAÜ BAPK’tan destek alınmamış olması gerekir.

 

 

Bilgi için: 

Sümeyye Erol - 0264 295 7418

 

Başvuru Belgeleri için; https://bapk.sakarya.edu.tr/tr/icerik/15647/73948/proje-basvuru-formlari

Online Başvuru Sayfası için; http://bapk.sabis.sakarya.edu.tr

Fotoğraflar