Ana Sayfa
Bap Projeleri
Bap Satın Alma

BAP Projeleri - Satınalma

 

SATINALMA TALEBİ İÇİN BAP BİRİMİNE BAŞVURU

  1. Harcama Talep Formu (Proje yürütücüsü ıslak imzalı)
  2. 3 adet Sakarya Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü adına alınmış kaşeli imzalı fotokopi çıktısı şeklinde teklif veya proforma fatura (Malzeme veya hizmetin tek bir kaynaktan temin edilmesi durumunda tek teklif ve Tek Kaynaktan Temin Formu ile birlikte başvuru yapılır. Ayrıca noter onaylı tek yetkililik belgesi de eklenmelidir.) (proje numarası ve proje yürütücüsünün ismi mutlaka yer almalıdır.)
  3. Güncel Tarihli Öğrenci Durum Belgesi (Son 15 gün geçerlidir. E- Devletten alınabilir. Yalnızca TEZ projelerinden yapılacak alım talepleri için istenir.)
  4. Teknik Şartname (Sadece  Makine-Teçhizat/Demirbaş ve Yazılım alımları için geçerlidir. Teklif veren her firma için kaşeli imzalı fotokopi çıktısı şeklinde verilebilir.)

 

BAP BİRİMİNCE MYS ÜZERİNDEN HARCAMA TALİMATI HAZIRLANMASI VE ONAY İŞLEMLERİ

  1. MYS sistemi üzerinden Harcama Talimatı Onay Belgesi hazırlanır. (Gerçekleştirme Görevlisi (Proje Yürütücüsü) ilk olarak onaylar. Daha sonra Harcama Yetkilisi (BAP Koordinatörü) onaylar.)

 

FİYAT ARAŞTIRMA TUTANAĞI HAZIRLANMASI

  1. BAPK birimince Fiyat Araştırma Tutanağı Hazırlanır. Fiyat Araştırma Tutanağı proje yürütücüsüne e-mail ile gönderilir, tutanağı proje yürütücüsü ve bulunduğu birimdeki satınalma yetkilisi imzalar.

 

FATURA KESİM ONAYI (E-MAIL)

  1. Proje gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkilisine fatura kesim onay maili atılır. (Mailde fatura düzenlenirken dikkat edilmesi gereken hususlar yer alır.)

 

YÜRÜTÜCÜNÜN BAĞLI OLDUĞU BİRİMDE MUAYENE RAPORU DÜZENLENMESİ

  1. Yürütücünün bağlı olduğu birimde, kesilen faturaya istinaden Muayene Raporu düzenlenir.

 

HAZIRLANAN EVRAKLARIN BAP BİRİMİNE TESLİM EDİLMESİ

  1. Fatura (Proje yürütücüsü tarafından “ Belgelerde yer alan mal ve hizmetler piyasa araştırması yapılarak en uygun şartlarda satın alınmıştır ve belirtilen mallar muayene ve kabulü yapılarak tam ve kusursuz olarak teslim alınmıştır. ” şerhi yazılmalıdır. Proje yürütücüsü tarafından imzalanmalıdır.)
  2. Firmaya Ait Vergi Borcunu Gösterir Belge (6183 S.K. 22/A Mad.)
  3. Firmaya Ait SGK Borcunu Gösterir Belge (e-devletten alınabilir)
  4. Firmaya Ait Faaliyet Belgesi (e-devletten alınabilir)
  5. Muayene Raporu
  6. Fiyat Araştırma Tutanağı

 

TAŞINIR İŞLEMLERİ

  1. Muayene Raporu ve Faturaya istinaden BAPK biriminde Taşınır Satınalma Giriş İşlemleri yapılır ve ilgili birime taşınırların devri gerçekleştrilir.

 

 

BAP BİRİMİNCE MYS ÜZERİNDEN ÖDEME EMRİ HAZIRLANMASI VE ONAY İŞLEMLERİ

  1. MYS sistemi üzerinden Ödeme Emri Belgesi hazırlanır.  (Gerçekleştirme Görevlisi (Proje Yürütücüsü) ilk olarak onaylar. Daha sonra Harcama Yetkilisi (BAP Koordinatörü) onaylar.) 

   

UYARI: Hizmet alımlarında (Tevkifatlı Faturalarda) fatura, kesim tarihinden itibaren 10 gün içinde BAP Birimine teslim edilmesi gerekmektedir. Gecikmelerden dolayı "Usulsüzlük - Gecikme Faizi" gibi vergi cezaları  uygulanmaktadır. Süresi içinde teslim edilmeyen faturalardan kaynaklanacak idari ve cezai yaptırımlardan proje yürütücüsü sorumludur.

 

Bilgi için: Arzu Kaya 02642956366 - Bahar Özmen 02642957383

 

FORMLARA,  AŞAĞIDA YER ALAN LİNKLERDEN ULAŞABİLİRSİNİZ

Harcama Talep Formu: https://kys.sakarya.edu.tr/tr/DokumanYonetimi/Indir?TanimAdi=harcama_talep_formu

Teklif Formu: https://kys.sakarya.edu.tr/tr/DokumanYonetimi/Indir?TanimAdi=teklif_formu