Tamamlayıcı Destek Projeleri

Tamamlayıcı Destek Projeleri

Kapsam: Projesi son bir yıl içinde TÜBİTAK Ulusal Destek Programlarından birine sunulmuş, proje yürütücü kurumun Sakarya Üniversitesi olduğu ve hakem değerlendirme sonucuna göre “C” puanı almış ancak kabul edilmemiş Ar-Ge projelerinin (TÜBİTAK 1002 Projeleri hariç) eksik kalan araştırma alanlarının tamamlanmasına dönük desteklenebilecek özgün projelerdir. Projelerin kabulünde Üniversitemiz stratejik planında belirlenen ve üniversitenin ihtisaslaşma alanı olarak öngördüğü alanlara yönelik hazırlanmış projelere öncelik verilir.

Başvuru Ön koşulu: Sakarya Üniversitesi öğretim üyelerinin/elemanlarının kişisel veya disiplinler arası bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetlerini içeren projelerdir. Bu projelere kurumumuzda tam zamanlı öğretim üyesi pozisyonunda çalışan öğretim üyeleri/elemanları başvurabilirler.

Proje Süresi: Maksimum 12 Ay

Destek Limitleri: Tamamlayıcı Destek Projeleri için destek üst limiti 30.000 TL’dir. Bu projeler kapsamında Yüksek Lisans ve Doktora Bursiyeri çalıştırılamaz. Makine teçhizat miktarı proje bütçesinin yarısından fazla olamaz.

Not: Hazırlanan projenin özgün olması ve etik ihlale neden olacak benzerlikler göstermemesi gerekmektedir. Bu hususta tüm sorumluluk proje yürütücüsündedir. Komisyon üyeleri gerekli gördüğü takdirde projelerin değerlendirmesinde hakem görüşlerini dikkate alarak karar verebilir.

* Yurtiçi seyahat kullanımında yolluk-yevmiye, katılım ücreti ve seyahat giderleri için tek seferde 2.000 TL ve proje süresince en fazla 2 sefer kullanılabilir. Yurt dışı seyahat kullanımında yolluk-yevmiye, katılım ücreti ve seyahat giderleri için Avrupa Birliği dışında kalan Bosna Hersek, Kosova, Makedonya, Sırbistan, Karadağ gibi balkan ülkeleri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Moğolistan gibi orta Asya ülkeleri için kullanılabilecek üst limit 5.000 TL’dir. Avrupa Birliği ülkeleri ve  ABD, Kanada, Japonya, Güney Kore vb. deniz aşırı ülkeler için 10.000 TL kullanım ile sınırlandırılmıştır.

 

Bilgi için: 

Sümeyye Erol - 0264 295 7418

 

Başvuru Belgeleri için; https://bapk.sakarya.edu.tr/tr/icerik/15647/73948/proje-basvuru-formlari

Online Başvuru Sayfası için; http://bapk.sabis.sakarya.edu.tr

Fotoğraflar