Ana Sayfa
Duyurular
2023 Yılı Bilimsel Araştırma Projeleri Yönergesi ve Uygulama Esasları Bilgilendirme ve Proje Çağrısı

2023 yılı Bilimsel Araştırma Projeleri Yönergesi ve Uygulama Esasları Bilgilendirme ve Proje Çağrısı

Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri Yönergesi ve Uygulama Esasları Üniversitemizin stratejik planları göz önüne alınarak güncellenmiştir. Yeni Yönerge ve Uygulama Esaslarıyla yürütülen projelerin bilimsel çıktılarının niceliği ve niteliğinin arttırılması ve özellikle tez projelerinde ara rapor/sonuç raporu gibi süreçlerin kolaylaştırılması öncelikli olarak hedeflenmiştir.

Yenilikler ve Güncellemeler:

  1. Başvuru Koşulları ve Formlar: Başvuru koşulları, araştırma projelerine katılmak isteyen akademisyenler, araştırmacılar ve öğrenciler için daha erişilebilir hale getirilmiştir. Başvuru koşulları ve süreçler hakkında ayrıntılı bilgi için https://bapk.sakarya.edu.tr/tr web sitesi üzerindeki "Proje Türleri" ve “İş Akış Şemaları” sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Güncellenen formlar:
    • Proje Öneri Formu
    • Proje Sözleşmesi (Proje kabul edildikten sonra 1 ay içerisinde teslim edilmelidir)
    • Proje Ara Raporu (Tüm Yüksek Lisans Tez Projelerinde ara rapor yüklenme zorunluluğu kalkmıştır)*
    • Proje Sonuç Raporu (Lisansüstü Tez Projelerinin tamamında sonuç raporu yerine tezin kendisi yüklenmelidir)*
    • Proje Talep Formları (sisteme yüklenen formlarda imza gerekli değildir, fiziksel evraklar ofise teslim edilirken ıslak imzalı olmalıdır)

 

*Proje ara veya sonuç raporlarını süresi içinde sunmayan proje yürütücülerinin yürütmekte olduğu tüm projelere ait işlemler ilgili rapor teslim edilinceye kadar durdurulur ve proje yürütücüleri yeni bir projede görev alamazlar.

  1. Yenilenen Yönerge ve Uygulama Esasları: Araştırma projelerine ilişkin mevzuat güncellenmiş ve daha anlaşılır hale getirilmiştir. Proje yönetimi, bütçe ve süreçler ile ilgili yeni maddeler mevcuttur, başvuru süreci, proje yürütme ve sonuçların sunumu konularında araştırmacılarımıza rehberlik sağlamak için güncellenmiştir. https://bapk.sakarya.edu.tr/tr web sitesinden “Koordinatörlüğümüz-Mevzuat” sayfasından ulaşılabilmektedir.
  2. Başvuru Tarihleri: Araştırma projeleri başvuruları, 25 Eylül 2023 tarihinde açılacaktır. Proje türlerinin tamamı tüm yıl boyunca başvuruya açık olacaktır.
  3. Performansa Dayalı Bütçe Uygulaması: Bilimsel değerlendirme süreci sonucunda BAPK Komisyonu tarafından desteklenmesi uygun bulunan projeler için 2023 Uygulama Esasları Madde 10’da detayları verilen koşulları sağlayan araştırmacıların projelerinde bütçe destek limitleri artırılabilir.
  4. Proje Sonuçlarının Yayınlanması: 2023 Uygulama Esasları Madde 11’de belirtilen ilkelere uygun olarak proje sonuçlarının 2 yıl içerisinde yayınlanması beklenmektedir.
  5. Proje Bütçe Kalemleri: Kırtasiye ve kitap alım bütçeleri, bilgisayar ve bilgisayar parçaları satın alma şartları, seyahat giderleri, burs destekleri 2023 BAPK Uygulama Esaslarında güncellenmiştir.

Başvuru Formları ve İletişim Bilgileri:

Başvuru formları, yönergeler ve projelerle ilgili her türlü bilgi için https://bapk.sakarya.edu.tr/tr üzerindeki "Proje Başvuru Formları" sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca, proje başvuruları ile ilgili herhangi bir sorunuz için;

  • Sümeyye EROL - 7418 (Kariyer Başlangıç, Genel Araştırma ve Ortak İşbirliği Projeleri),
  • Burak HAN – 7383 (Lisansüstü Bilimsel Araştırma Projeleri)

dahili numaralarından iletişime geçebilirsiniz.

Bu güncellemeler ile, üniversitemizin amaç ve hedefleri temel alınarak araştırma projelerine başvuruda bulunan tüm öğretim üyelerimizin etkin ve verimli bir şekilde proje süreçlerini yürütebilmesi hedeflenmiştir.

Saygılarımızla,

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü