Genel Bilgiler

1993 yılından itibaren araştırma fonu adıyla faaliyet gösteren Sakarya Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 4684 sayılı Kanunla değiştirilen 58. Maddesi ve 10.04.2002 tarih ve 24722 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Yükseköğretim Kurumları Bilimsel Araştırma Projeleri Hakkında Yönetmelik” uyarınca, Sakarya Üniversitesi Senatosu’nun kararı ile 2002 yılında kurulmuş ve faaliyetlerine başlamıştır.

Koordinatörlük biriminde genel olarak proje süreçleri, harcama süreçleri, idari işler ve yılsonu işler yürütülmektedir. 25 Mayıs 2018’den itibaren proje süreçleri otomasyon sistemi, harcama işlemleri de Ocak 2018’den itibaren MYS- Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi üzerinden yürütülmeye başlanmıştır. Her iki düzenlemeyle birlikte işlemler daha hızlı ve verimli bir şekilde gerçekleştirilmesi sağlanmıştır.

TÜBİTAK ve AB projelerinin harcama işlemleri ilgili kurum yönetmeliklerine göre; Bilimsel Araştırma Projeleri, BOREN, MARKA, AFAD, Gençlik ve Spor Bakanlığı vb. ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı projelerinin harcamaları ise SAÜ BAPK usul ve esasları çerçevesinde yürütülmektedir.

Koordinatörlüğümüz mevcut kaynakların en iyi şekilde kullanılmasını sağlayarak proje yapma kapasitemizi arttırmak amacıyla titizlikle çalışmalarını sürdürmektedir.