Ana Sayfa
Duyurular
2024 Yılı Bilimsel Araştırma Projeleri Uygulama Esasları Bilgilendirme ve Proje Çağrısı

2024 yılı Bilimsel Araştırma Projeleri Uygulama Esasları Bilgilendirme ve Proje Çağrısı

Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri Uygulama Esasları Üniversitemizin stratejik planları göz önüne alınarak güncellenmiştir. 2024 yılı Uygulama Esaslarıyla başvuru şartları güncellenmiş olup proje türlerinin ve bütçelerinin arttırılması, yayın sürdürülebilirliğinin teşvik edilmesi, lisans ve lisansüstü öğrencilerinin daha fazla desteklenmesi öncelikli olarak hedeflenmiştir.

Yenilikler ve Güncellemeler:

  1. Proje Bütçeleri: 

Destek üst limitleri KDV dâhil olarak aşağıdaki gibidir

1. Kariyer Başlangıç Projeleri: 200.000 ₺

2. Genel Araştırma Projeleri: 250.000 ₺

3. Ortak İşbirliği Projeleri: 300.000 ₺

4. Uluslararası İşbirliği Projeleri: 500.000 ₺

5. Yayın Sürekliliğini Destekleyici Araştırma Projeleri: 100.000 ₺

6. Lisansüstü Bilimsel Araştırma Projeleri:

     • Yüksek Lisans Tez Projesi: 75.000 ₺

     • Doktora Tez Projesi:

          1. Dış kaynaklı proje ile desteklenmesi durumunda: 150.000 ₺

          2. Dış Kaynaklı proje ile desteklenmemesi durumunda: 125.000 ₺

          3. Dış Kaynaklı projeye başvurulmaması durumunda: 100.000 ₺

7. Lisans Öğrencisi Katılımlı Araştırma Projeleri: 25.000 ₺

Proje önerileri BAPK Birimine sunulduğu yıla özgü uygulama esaslarında yer alan bütçe limitleri kapsamında değerlendirilmeye alınır.

  1. Yeni Proje Türleri:

Uluslararası İşbirliği Projeleri: Üniversitemiz mensubu öğretim üyelerinin, dünyanın önde gelen üniversitelerindeki araştırmacılar ile iş birliği olanaklarını arttırmak ve yüksek kalitede araştırma çıktılarının oluşmasına katkı sağlamak amaçlanmaktadır.

Yayın Sürekliliğini Destekleyici Araştırma Projeleri: Bu program kapsamında, Sakarya Üniversitesi öğretim üyelerinin disiplinlerarası araştırma projesine dönüşme potansiyeli bulunan araştırmalarının kısa sürede desteklenmesi ve araştırmacıların yayın üretkenliği sürekliliğinin desteklenmesine yönelik projeleridir.

Lisans Öğrencisi Katılımlı Araştırma Projeleri: Üniversitemizin lisans düzeyinde eğitim verilen birimlerinin örgün öğretim programlarına kayıtlı olan başarılı öğrencilerin araştırma faaliyetlerine teşvik edilmesi ve deneyim kazanması amacıyla oluşturulmuş projeleridir.

Başvuru Formları ve İletişim Bilgileri:

Başvuru formları, yönergeler ve projelerle ilgili her türlü bilgi için https://bapk.sakarya.edu.tr/tr üzerindeki "Proje Başvuru Formları" sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca, proje başvuruları ile ilgili sorularınız için;

-Sümeyye EROL – 7418

bapk@sakarya.edu.tr

Bu güncellemeler ile, üniversitemizin amaç ve hedefleri temel alınarak araştırma projelerine başvuruda bulunan tüm öğretim üyelerimizin etkin ve verimli bir şekilde proje süreçlerini yürütebilmesi hedeflenmiştir.

 

Saygılarımızla,

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü