Genel Araştırma Projeleri - B

Genel Araştırma Projeleri - B

Kapsam: Sakarya Üniversitesi öğretim üyelerinin ve doktora ya da sanatta yeterlik, tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık eğitimini tamamlamış akademisyenlerin yürüttüğü ve araştırma alanı kısıtlaması olmayan genel bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetlerini içeren projelerdir.

Başvuru Ön Koşulu: Sakarya Üniversitesi öğretim üyelerinin/elemanlarının kişisel veya disiplinler arası bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetlerini içeren projelerdir. Bu projelere kurumumuzda tam zamanlı öğretim üyesi/elemanı pozisyonunda çalışan akademisyenler başvurabilirler. Bu kapsamda projelerin değerlendirmesinde proje yürütücüsünün 2021-2022 yılları içinde uluslararası indekslerde taranan hakemli dergilerde gerçekleştirdiği yayınlarla alanında uzmanlığını kanıtlıyor olması gerekmektedir.

Proje Süresi: Maksimum 24 ay

Destek Limitleri: Genel Araştırma Projeleri B için destek üst limiti 60.000 TL’dir. Bu projeler kapsamında Yüksek Lisans ve Doktora Bursiyeri çalıştırılabilir. Yüksek Lisans Bursiyerleri için aylık burs miktarı üst limiti net 2.300 TL/ay, Doktora Bursiyerleri için aylık burs miktarı üst limiti net 3.500 TL/ay’dır. Bütünleşik doktora programı kayıtlı öğrenciler doktora yeterlilik sınavı öncesinde Yüksek Lisans Bursiyeri, sonrasında ise Doktora Bursiyeri gibi değerlendirilir. Bursiyer ücretleri ve makine teçhizat miktarı proje bütçesinin yarısından fazla olamaz.

Proje bütçesi belirlenirken her bir yayın gerekli feragat yazıları alınarak yalnız bir kez kullanılır.

Not: Kurum içi SAÜ kadrolu araştırmacıdan feragat alınması zorunludur. Aksi takdirde ilgili makale destek kapsamı dışında kalacaktır.

Yayınların SCI, SSCI veya AHCI indekslerinde taranması ve sayı, cilt ve basım yılı bilgilerinin yer alması  şartı aranır.

Proje yürütücüsü ve araştırmacıları gerçekleştirdikleri yayınları birleştirerek sundukları proje için azami 60.000 TL’lik bir bütçe talep edebilirler.

Gerçekleştirilen yayın karşılığında talep edilebilecek bütçe miktarları dergilerin bulunduğu yılın güncel etki değerleri esas alınarak aşağıdaki şekilde belirlenmiştir.

Not: Makalenin bir önceki yıla ait impact factor'u yok ise makale değerlendirme dışı kalacaktır.

Etki Faktörü                 Miktar

      0-1                         2.250 TL

      1-2                         4.500 TL

      2-3                         6.750 TL

      3-4                         9.000 TL

      4-5                       11.250 TL

      5-6                       13.500 TL

      6 ve üzeri             15.000 TL

 

Makalelerin İmpact Factor'unu sorgulayabileceğiniz web sayfası https://www.webofscience.com/wos/woscc/basic-search nı inceleyebilirsiniz.

Not: Hazırlanan projenin özgün olması ve etik ihlale neden olacak benzerlikler göstermemesi gerekmektedir. Bu hususta tüm sorumluluk proje yürütücüsündedir. Komisyon üyeleri gerekli gördüğü takdirde projelerin değerlendirmesinde hakem görüşlerini dikkate alarak karar verebilir.

* Yurtiçi seyahat kullanımında yolluk-yevmiye, katılım ücreti ve seyahat giderleri için tek seferde 2.000 TL ve proje süresince en fazla 2 sefer kullanılabilir. Yurt dışı seyahat kullanımında yolluk-yevmiye, katılım ücreti ve seyahat giderleri için Avrupa Birliği dışında kalan Bosna Hersek, Kosova, Makedonya, Sırbistan, Karadağ gibi balkan ülkeleri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Moğolistan gibi orta Asya ülkeleri için kullanılabilecek üst limit 5.000 TL’dir. Avrupa Birliği ülkeleri ve  ABD, Kanada, Japonya, Güney Kore vb. deniz aşırı ülkeler için 10.000 TL kullanım ile sınırlandırılmıştır.

 

Bilgi için: 

Sümeyye Erol - 0264 295 7418

 

Başvuru Belgeleri için; https://bapk.sakarya.edu.tr/tr/icerik/15647/73948/proje-basvuru-formlari

Online Başvuru Sayfası için; http://bapk.sabis.sakarya.edu.tr

Fotoğraflar